fredag, oktober 20, 2006

Recept

Mitt köttbullerecept är ganska enkelt, jag har tagit bort en del från Möllers. Fick det i ett reklamutskick av Lidl. Jan-Boris har i kanel, senap och pickles, men det har jag plockat bort. Observera att det finns varken ströbröd eller ägg i receptet.

800 gr blandfärs
ca 3 dl mjölk
ca 1 msk salt
1 1/2 tsk vitpeppar
ca 1 msk lökpulver

Man blandar allt. Sedan tar man en stor kastrull med kallt vatten och lägger i de rullade köttbullarna. Sen sätter man den på medelvärme på spisen. Detta gör man för att köttbullarna ska behålla formen. Eftersom smeten kan vara lite lös, i vattnet är de ju i tyngdlöst tillstånd. Under tiden som det blir klart så hinner man diska undan lite eller skala potatis. Efter ett tag så flyter köttbullarna upp till ytan, då tar man av kastrullen och plockar upp köttbullarna. Sen är det bara att antingen frysa de så eller steka de direkt.

Smaklig måltid

3 kommentarer:

Morgondimma sa...

Låter döäckligt, men e riktigt goda... ;)

Bantartant sa...

MMMMMMmmmmmmmmmmmmmmmm

Gevalia-U sa...

De ser ut som frikadeller efter dem har varit i vattnet.