lördag, juni 21, 2008

Potatissalladen + några tips

Denna potatissalladen brukar jag och Dimman göra numer.

5dl Creme Fraiche
300gr Philadelfiaost
1 rödlök (hackas)
1 knippe gräslök (hackas)
1 burk tärnad potatis

Blanda Creme fraichen och philadelfiaosten, funkar utmärkt att blanda med en ballongvisp.
Resten av ingredienserna vändes försiktigt ner.

Tips 1: Gör gärna den på morgonen så den får gotta tills under dagen.

Tips 2: Använd kall skivad färskpotatis isstället för den på burk.

Tips 3: Har ni potatsisallad över? Skiva lite extra potatis och lägg i en ugnsäker form. Lägg den överblivna salladen ovanpå den. På med riven ost och grädda i ugnen (225 grader) tills osten fått färg. Vips så har ni en god potatisgratäng.

1 kommentarer:

Tankevågor sa...

Låter hur gott som helst och inte visste jag att det här var en matblogg! Spännande! ;-)